Mens Vesten lærer ukrainske piloter å fly F-16-fly, flytter russerne taktiske atomvåpen til Belarus, på dørstokken til Ukraina. Det er vanskelig å se trekket som annet enn en klar advarsel til Nato: Stans før situasjonen kommer ut av kontroll.

Putin sa i mars at de ville flytte atomvåpen til Belarus. Nå har det skjedd.

– Flyttingen av atomvåpen har startet, sa Lukasjenko til journalister under et besøk i Moskva i Russland.

Russland og Belarus signerte torsdag en avtale om å utplassere taktiske atomvåpen i Belarus, meldte det russiske nyhetsbyrået Tass torsdag.

De to landene er nære allierte, og russiske styrker benyttet Belarus da de invaderte Ukraina i februar i fjor. Russland har ikke kommentert flyttingen av våpen. (NTB)

Soldater i Belarus får opplæring i bruken av Iskander-raketten som både kan bestykkes med konvensjonelle våpen og atomstridshoder.

Hvis en eneste slik rakett blir brukt med et taktisk atomstridshode vil krigen ha gått over en terskel mange har advart mot. Den vil bli vanskelig å reversere. Washington har truet med alvorlige konsekvenser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.