Mange av valgkretsene er blitt utvidet og endret i løpet av de siste årene. Vi husker Sunderland som en dealbreaker fra Brexit-valget i 2016. Alle trodde at det ikke ble noe av, men så kom Sunderland og vi ble sittende oppe hele natten. Pundet sank umiddelbart da 61 % stemte for Brexit i Sunderland. Finansmarkedet forsto da at Brexit kunne bli virkelighet.

Denne gangen har de Reform på en 2. plass med 29,2 % av stemmene. Kommunen har vært rød siden 1974. Dette er et tegn på at det er endringer på gang.

Sunderland er nordvest i England. Her kom også et annet resultat inn: Blyth and Ashington. Også de med Reform på 2. plass med 26,9 prosent av stemmene.

Det er ikke Labour som vinner stemmene som De konservative taper; det er Reform.  Men i dette området er Labour så sterke at det ikke hadde hjulpet De konservative om de så hadde beholdt stemmene som gikk til Reform.

 

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.