Helsepersonell lever farlig, også i Norge. En sykepleier ble angrepet av en pasient og stukket og skåret med glasskår slik at hun måtte sy 31 sting. Statsadvokaten varsler påstand om tvunget psykisk helsevern.

 

En mann i 20-årene fra Vestfold er tiltalt for vold mot en sykepleier etter at han skal ha stukket henne flere ganger med et glasskår.

Hendelsen skjedde på en helseinstitusjon i Vestfold i januar i år. Ifølge tiltalen slo han først den kvinnelige sykepleieren i magen med knyttet neve.

Han skal deretter ha fulgt etter sykepleieren inn på et vaktrom der han ved bruk av glasskår fra et knust vannglass kuttet sykepleieren på overkroppen og i ansiktet. Sykepleieren måtte sy i alt 31 sting etter hendelsen.

Statsadvokaten varsler i tiltalen at det kan bli lagt ned påstand om tvungent psykisk helsevern under rettssaken, som går i Vestfold tingrett i slutten av oktober. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.