NTB

Flere statsråder, toppolitikere og en tidligere statsminister fra Det konservative partiet i Storbritannia har mistet plassen sin i Parlamentet etter valget.

Liz Truss var statsminister i en kort periode høsten 2022, før hun gikk av og Rishi Sunak tok over. Hun var innvalgt til Parlamentet fra South West Norfolk, men tapte valget der til fordel for Labour-kandidaten Terry Jermy.

Både Storbritannias forsvarsminister Grant Shapps og justisminister Alex Chalk har mistet sine plasser i Parlamentet, viser valgresultatene. Shapps tapte sitt valgdistrikt i Welwyn til Labour, mens Chalk tapte sitt sete i Cheltenham til Liberaldemokratene.

Shapps har vært parlamentsmedlem siden 2005.

Tidligere nærings- og energiminister Jacob Rees-Mogg og partitopp Penny Mordaunt er også blant de flere høytstående tory-politikerne som har mistet plassen sin i Parlamentet.

Når Parlamentet åpner igjen vil ikke Det konservative partiet ha noen representanter fra Wales igjen. Samtlige av deres innvalgte fra landet har mistet plassene sine, inkludert Wales-minister i regjeringen, David TC Davies, som tapte plassen sin til Labour.

Statsminister Sunak og hans finansminister Jeremy Hunt er blant toryene som får beholde plassene sine.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.