Det blir for mye for folk når de fra mange kanter føler seg presset ut av egne områder og eget land – og et sted må frustrasjonen ut. I Malaga tok mere enn 15.000 mennesker ut i byens gater i protest mot masseturismen byen er rammet av.

Fremmed i egen by

– Vi føler oss som fremmede i vår egen by, sto det blant annet å lese på plakatene som ble båret under marsjen gjennom byen.

Et av demonstrantenes slagord var at «én turist til betyr én malaguenho mindre» – med henvisning til at turismen driver Malagas borgere ut av byen.

– Vi vil ikke tillate at Malaga blir en fornøyelsespark uten lokalbefolkning. Vi vil ikke tillate at butikker erstattes av franchisetakere, promenader av terrasser og husleiere av utkastere.

Ønsker strengere regler

Andre gjorde det klart at de ikke var imot turisme, men at de ønsket at den skal underlegges strengere regler.

Under protesten ble kampropene av og til avløst av applaus – det skjedde hver gang eldre beboere dukket opp på balkongene og vinket til demonstrantene:

– De er Malaga, det er for dem vi kjemper.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.