NTB

Tusenvis av mennesker i Malaga tok til gatene lørdag for å protestere mot masseturisme. Demonstrantene er lei av høye leiepriser og boligmangel.

Demonstrantene marsjerte inn til sentrum av den sørspanske byen og holdt plakater med slagord som «Malaga er ikke til salgs» og «dette er ikke turisme, det er en invasjon».

Ifølge arrangørene deltok om lag 25.000 mennesker i demonstrasjonen, men avisen El Pais
melder om 15.000 deltakere.

Malaga er den seneste i en rekke av spanske byer der lokalbefolkningen protesterer mot masseturisme og alle utfordringene den bringer med seg. Tidligere har det vært lignende protestaksjoner på Mallorca, i Barcelona og på Kanariøyene.

Men demonstrasjonen i Malaga er en av de største i sitt slag, ifølge spanske medier.

Arrangørene av lørdagens protestaksjon er leieboerforeningen Sindicato de Inquilinos e Inquilinas, som peker på at det evig økende antall turister og ferieleiligheter er årsaken til både boligmangel og andre problemer i Malaga.

Byen har flere enn 12.000 lovlig registrerte ferieboliger, mer enn noen andre spanske byer utenom Madrid og Barcelona. I tillegg kommer mange private ferieboliger som leies ut ulovlig.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.