Med få barnefødsler styrer samfunnet mot selvutslettelse, mener forsker Mads Larsen. Han skylder på kvinners manglende evne til å velge partnere, og hevder at dette forsterkes av moderne datingkultur. Dette melder avisen VG.

I dag gir mange kvinner opp jakten på et langvarig forhold. De ønsker barn og partner, men forblir ufrivillig single, eller «innings».

Nødrop fra amerikansk kvinne: Håpløst å finne en venstreorientert maskulin gentleman

Unge kvinner blir stadig mer venstre­orienterte, viser data fra mange land

Larsen hevder overfor VG at det egentlig finnes to datingmarkeder:

Korttidsmarkedet, hvor man er ute etter sex eller en kortvarig affære.
Langtidsmarkedet, hvor man søker etter en partner å danne familie og få barn med.

På korttidsmarkedet oppfører menn og kvinner seg fullstendig ulikt. Menn har ofte lavere terskel for seksuell interesse. Kvinner er mer kresne, og velger ofte å ha sex med menn som de kan tenke seg å innlede et forhold med. Kvinner har en tendens til hypergami, hvor de foretrekker menn med høy sosial eller økonomisk status.

Problemet, som ikke alle kvinner ser ut til å forstå, er at menn som gir dem seksuell interesse slett ikke alltid har noen interesse av å gifte seg med dem.

Dagens datingmarked fører ifølge Larsen til at de fleste personer av begge kjønn blir tapere: Menn med lav partnerverdi får hverken sex eller forhold, mens stadig flere kvinner gir opp jakten på en langvarig partner.

Vinnerne i kjønnsmarkedet er de få mennene med høy partnerverdi som har sex med mange kvinner, kanskje uten ønske om å skape seg et langvarig forhold til noen av dem.

Datingapper som Tinder forsterker denne tendensen. «Tinder gir kvinner praktisk talt ubegrenset tilgang til seriedating og kortvarig sex med svært attraktive menn», sier Mads Larsen til VG.

Han legger ikke fingrene imellom om hvor alvorlig dette er:

«Datingappene truer den vestlige sivilisasjonen. Vi har trykket på den røde knappen for selvdestruering, men vi har valgt å gjøre det så sakte at det ikke føles så alvorlig. Og vi skal gjøre det med en metode som vi ikke har kulturelle grep for å stanse».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.