NTB

Ukraina rettet en rekke droneangrep mot stålverket til den russiske stålprodusenten Novolipetsk Steel i Vest-Russland natt til søndag, ifølge selskapet.

Ifølge en talsperson for selskapet ble det ikke gjort mer skader mot stålverket enn at det ble nødvendig med ekstra sveisearbeid.

Guvernør Igor Artamonov i Lipetsk-regionen i vestlige Russland der stålverket ligger, sa i en uttalelse tidligere søndag at ni droner var blitt skutt ned over stålverket i morgentimene.

Ukraina har verken bekreftet eller avkreftet at de gjennomfører slike angrep, men har sagt at anleggene som blir rammet, støtter Russlands krig i Ukraina og dermed er legitime militære mål.

Stålselskapet nekter på sin side for å ha et samarbeid med det russiske forsvarsdepartementet, og har sagt at dens russiske operasjoner ikke er i stand til å produsere tungt stål av militær kvalitet, og at det ikke forsyner militæret.

Russlands forsvarsdepartement sa tidligere søndag at luftforsvarssystemer hadde ødelagt 36 droner skutt fra Ukraina mot Russland, inkludert mot Lipetsk.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.