Hva har USA-ekspert Eirik Løkke fra Civita og standhaftige Joe Biden-tilhengerne til felles? De har alle drukket den samme blandingen av Kool-Aid og lever i en verden av fantasi og fornektelse.

Selv om de ikke liker Donald Trump og Det republikanske partiet, må de da se at presidenten er uskikket til vervet og i verste fall kan være en trussel mot USAs nasjonale sikkerhet.

Men neida, hvis Løkke hadde valget mellom Trump og en kandidat med Parkinson, ville han valgt Biden.

Eirik Løkke, andre USA-eksperter og journalister i Norge, ville uten tvil slutte seg til folkemengden og synge «fire år til» slik publikum gjorde på et Biden-møte i North Carolina dagen etter den katastrofale debatten.

Det må ha blitt delt ut litervis med Kool-Aid til publikum, for det finnes ingen annen forklaring på galskapen. Mange i kommentarfeltet sier at de aldri har sett et slikt publikum, hverken da Biden drev valgkamp eller etter at han ble president. De tror de er betalte skuespillere.

Energisk folkemengde roper «4 år til» under en livlig Biden-tale i North Carolina, skriver Fox News. Biden fortsetter med de samme løgnene som han fortalte under debatten.

I talen sa Biden at han har til hensikt å slå Donald Trump i presidentvalget i november, og ga ingen tegn til at han ville vurdere å trekke seg fra løpet.

– Jeg vet at jeg ikke er en ung mann, for å si det åpenbare, sa en sprudlende (Reuters ord) Biden på et møte en dag etter head-to-head showdown med sin republikanske rival, som i stor grad ble sett på som et nederlag for den 81 år gamle presidenten.

– Jeg går ikke så lett som jeg pleide, jeg snakker ikke så flytende som jeg pleide, jeg debatterer ikke så bra som jeg pleide, sa han, mens publikum sang «fire år til». – Jeg ville ikke stilt til valg igjen hvis jeg ikke av hele mitt hjerte og hele min sjel trodde at jeg kunne gjøre denne jobben.

Biden-kampanjens talsperson Michael Tyler sa at det har ikke vært noen samtaler om at presidenten vil trekke seg:

– Vi vil heller ha en dårlig natt enn en kandidat med en dårlig visjon for hvor han vil ta landet, sa han til journalister om bord på Air Force One.

Trump-supportere drikker Kool-Aid uten cyanid

Uttrykket «å drikke Kool-Aid» ble første gang brukt i boken fra 1968, «The Electric Kool-Aid Acid Test», av Tom Wolfe. Boken skildrer eventyrene til Ken Kesey og mange kjente personer på 60-tallet. Kesey er en person som forsøker å skape en ny religion og tilhengerne bruker blant annet rusmidler som LSD blandet med Kool-Aid.

Uttrykket er mest knyttet til Jonestown-massakren i Guyana den 18. november 1978, da sektlederen Jim Jones fikk over 900 medlemmer av Peoples Temple til  å drikke cyanid i en saftblanding av Flavor Aid, men som senere ble feilidentifisert som Kool-Aid.

Etter dette ble uttrykket «å drikke Kool-Aid» forbundet med hjernevasking, overdreven og ukritisk begeistring og blindt støtte eller tro på noe.

De som støtter Trump blir også beskyldt for å ha drukket Kool-Aid. Det kan hende, men da er det uten cyanid. For fire år til med Biden ved roret er som å begå kollektivt selvmord. Eller som Trump sa på Truth Social:

– Spørsmålet alle velgere bør stille seg i dag, er IKKE om Joe Biden kan overleve en 90 minutters debatt – men om Amerika kan overleve fire nye år med den korrupte Joe Biden i Det hvite hus

– Faktum er at jeg ikke vet om landet kan overleve fem måneder til. Vi er i stor fare i det som vil bli en overgangsperiode.

– Vi har aldri vært så nær tredje verdenskrig før, og hvis det skjer, vil dette bli en krig som ingen annen!

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.