NTB

Det georgiske landslaget i fotball mottar rundt 113 millioner norske kroner fra oligarken Bidzina Ivanisjvili etter det historiske avansementet i fotball-EM.

Slår de i tillegg Spania på søndag, loves landslaget enda mer penger.

Meldingen kommer fra regjeringspartiet Georgian Dream, som Ivanisjvili grunnla i 2012, men ikke har noen formell rolle i lenger.

«Æresformann Bidzina Ivanisjvili tildeler det georgiske fotballaget 30 millioner lari (tilsvarer 113,8 millioner kroner) for å ha nådd åttedelsfinalen i EM 2024», skriver partiet i en uttalelse og legger til:

«Landslaget vil motta ytterligere 30 millioner lari hvis det blir seier over Spania.»

Onsdag overrasket Georgia alle da de slo Portugal 2-0 og sikret seg avansement fra gruppe F. Fotballandslaget, som er i sitt første store mesterskap, gikk videre som en av de fire beste gruppetreerne. Portugal topper gruppen foran Nederland.

Søndag venter Spania, et av lagene som har imponert mest så langt i EM.

Den 68 år gamle politikeren og forretningsmannen Ivanisjvili regnes som Georgias rikeste og mektigste mann, og anslås å ha en formue tilsvarende rundt 52 ​​milliarder kroner.

Ivanisjvili, som tjente pengene sine hovedsakelig i metall- og bankindustrien i vakuumet som ble skapt etter Sovjetunionens fall, har bodd i Russland og regnes som prorussisk.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.