Kinesere eier jordbruksland ved siden av 19 amerikanske militærbaser, noe som utgjør en alarmerende trussel mot nasjonal sikkerhet, sier eksperter. Mary K. Jacob skriver om saken i New York Post.

Kina har kjøpt opp strategisk plassert jordbruksland ved siden av militære installasjoner over hele USA, noe som har skapt frykt for spionasje eller til og med sabotasje.

The Post identifiserte 19 baser over hele USA, fra Florida til Hawaii. De inkluderer noen av militærets mest strategisk viktige baser: Fort Liberty (tidligere Fort Bragg) i Fayetteville, North Carolina; Fort Cavazos (tidligere Fort Hood) i Killeen, Texas; Marine Corps Base Camp Pendleton i San Diego, California, og MacDill Air Force Base i Tampa, Florida.

Map shows Chinese-owned farmland next to 19 US military bases in ‘alarming’ threat to national security: experts. Provided by New York Post.

Robert S. Spalding III, en pensjonert brigadegeneral i det amerikanske luftvåpenet som i sitt arbeid fokuserer på forholdet mellom USA og Kina, sier til The Post:

Disse stedene kan brukes til å etablere etterretningstjenester, og eierne kan ha innflytelse i lokalpolitikken, slik vi har sett tidligere. Det er alarmerende at vi ikke har lover som kan hindre kineserne i å kjøpe eiendom i USA.

De er et kommunistisk diktatur som ikke skiller seg fra Sovjetunionen, bortsett fra at de har blitt integrert i det globale økonomiske systemet. Dette gjør dem enda farligere enn Sovjetunionen på grunn av deres politiske innflytelse.

Under dekke av å drive jordbruk kan de kinesiske grunneierne drive rekognosering, installere sporingsteknologi, bruke radar og infrarød skanning, eller forsøke å fly droner over militære anlegg, sier kilder til The Post.

En rapport i Wall Street Journal fra september 2023 fant at kinesiske inntrengere har forsøkt å bryte seg inn i militære anlegg over 100 ganger de siste årene, inkludert å snike seg inn på et rakettskytefelt i New Mexico og dykkere som ble observert i nærheten av en base for rakettoppskytning i Florida.

Trusselen den kinesiske regjeringen utgjør mot USA er enorm, og i april sa FBI- direktør Christopher Wray at hackere har tatt seg inn i landets kritiske infrastruktur og venter på det rette øyeblikket for å skape ødeleggelse og kaos.

Sikkerhetsdepartementet har også advart mot trusselen om at kinesiske spioner kan snike seg over USAs sørlige grense, forkledd som en av de mer enn 30 000 som allerede har fått innreise siden oktober i fjor. Ifølge DHS’ trusselvurdering for 2024 vil sannsynligvis disse spionene drive økonomisk spionasje og forsøke å tilegne seg USAs teknologi og intellektuelle eiendom på ulovlig vis.

Morgan Lerette, en tidligere kontraktør for den private militære organisasjonen Blackwater, slår alarm om at kineserne bruker, eller vil bruke, dette jordbrukslandet til å lære mer om USAs militære kapasiteter, bevegelser og teknologi. Han tror at Kina vil følge med på troppebevegelser inn og ut av basene i et forsøk på å danne seg et bilde av atferdsmønstre og bevegelser. Det vil gjøre det mulig for kineserne å undersøke hva som beveger seg og hvordan de kan bekjempe det.

Lerette nevner konkrete eksempler som det å lytte til soldater som snakker på en bar eller å overvåke endringer ved basen som indikerer at tropper er på vei ut:

Et tog med stridsvogner, etterfulgt av et økt antall lastefly som lander og forlater en felles base som Lewis-McChord i staten Washington, vil indikere at amerikanske styrker er i bevegelse. noe som er uvurderlig militær kunnskap.

En av de største kinesiske investorene er den hemmelighetsfulle milliardæren Sun Guangxin i Texas, som har dype bånd til kommunistpartiet, skriver Jacob. Guangxin har brukt anslagsvis 110 millioner dollar på å kjøpe opp jordbruksland ved siden av Laughlin Air Force Base, en treningsbase for militærpiloter.

Selv om det ikke har kommet frem noen åpenbare bevis på spionasje fra Guangxins selskaper, som bruker området som vindmøllepark, har republikanerne i delstaten slått alarm.

Fufeng Group, et Shandong-basert selskap i Kina som spesialiserer seg på sukkererstatninger, kjøpte jordbruksland 64 kilometer fra Grand Forks Air Force Base i Nord-Dakota i 2022.

Milliardæren og medlemmet av det kinesiske kommunistpartiet Chen Tianqiao er den nest største utenlandske eieren av jordbruksland i USA. Ifølge Daily Caller dukket ikke kjøpet opp i Oregons registre over utenlandske investorers jordeierskap da det først ble avslørt i januar.

Ifølge NBC News eier kinesere under én prosent av all utenlandsk eid landbruksjord i USA, men det er nærheten til viktige militære installasjoner som vekker bekymring.

Fort Liberty i North Carolina er for eksempel omgitt av kinesisk eid jordbruksland innenfor en radius på 50 kilometer.

Potensiell spionasje fra kinesiske agenter har fått forsvarsdepartementet, FBI og andre etater til å intensivere etterforskningen av såkalte «gatecrashers» som forsøker å bryte seg inn på amerikanske militærbaser. Ifølge Wall Street Journal ser hendelsene i stor grad ut til å være utformet for å teste sikkerhetspraksis.

Ved Fort Wainwright i Alaska forsøkte en gruppe kinesere å trenge seg forbi vaktene og hevdet at de hadde hotellreservasjoner på basen.

I New Mexico rapporterte myndighetene om gjentatte tilfeller av kinesiske statsborgere som tok bilder av en militærbase etter å ha «forvillet» seg fra en nærliggende nasjonalpark, White Sands National Park.

Kinesiske statsborgere har også brukt droner for å forbedre overvåkingen, skriver Jacob videre. I Key West i Florida har det vært gjentatte hendelser, der kinesiske «turister» ble funnet svømmende i nærheten av militæranlegget og tok bilder.

I 2020 ble tre kinesiske statsborgere dømt til fengsel etter å ha tatt seg ulovlig inn på marinens flystasjon i Key West, enten ved å gå rundt gjerdet eller ved å kjøre inn og ignorere ordre om å snu.

I mellomtiden har grensen vist seg å være en enda større trussel mot USAs sikkerhet, skriver Jacob til slutt. Ved utgangen av 2023 hadde grensevakter ved den sørlige grensen pågrepet 24 048 kinesiske statsborgere. Det er mer enn 12 ganger så mange som de 1 970 arrestasjonene i 2022.

«You can’t make this stuff up», har blitt hverdagsspråk i dagens Amerika. Det har også, «nothing to see here».

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.