Toppdiplomat Tor Wennesland avviser blankt at det er snakk om antisemittisme, men erkjenner at Israel blir forskjellsbehandlet i FN-systemet.

Helt siden krigen på Gaza-stripen brøt ut for mer enn åtte måneder siden, har Israel ikke bare kjempet mot Hamas, men også mot FN, skriver NRK.

Israels FN-ambassadør, som også har stilt opp i FN med en stor davidsstjerne på jakkekragen, har sagt at FN stinker av antisemittisme, altså jødehat.

– Hvis Hitler var i live i dag, ville han sunget en hyllest til FN, har Erdan sagt.

Tor Wennesland er den nordmannen som har den høyeste stillingen i FN-systemet. Han er spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten. Den erfarne diplomaten avviser blankt alle antisemittisme-anklager fra Israels FN-ambassadør.

– Han sier det han vil si, og påstår det han vil påstå. Jeg lar meg ikke affisere av det, sier Wennesland, som imidlertid innrømmer at Israel blir forskjellsbehandlet i FN.

– Ja, jeg ser at intensiteten er helt annerledes i forhold til Israel enn veldig mange andre land med svært skarpe konflikter, sier han.

Samtidig mener toppdiplomaten at Israel må tåle kritikk for sin krigføring, som han mener er i ferd med å utslette livsgrunnlaget til palestinere på Gaza-stripen.

I fjor ble Israel fordømt og kritisert 15 ganger av FNs generalforsamling, mens resten av verden samlet sett fikk 7 resolusjoner mot seg.

– Jeg syns det reflekterer en klar skjevhet i måten FN håndterer konflikter på internasjonalt, avslutter Wennesland.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.