Vi har lenge ventet på at dansker kan vippse Document. Banktransaksjoner er blitt mer komplisert, men vipps løser problemet. Lesere kan nå vippse på tvers av grenser.

Det er logisk, hvis grenser oppløses, hvorfor ikke økonomisk? Vipps bruker telefonnumer. Dermed har myndighetene god kontroll. De ser hvem som sender.

Nå venter vi bare på at Sverige skal inkluderes. Vipps og MobilePay som det heter i Danmark er den enkleste måte å sende penger på.

I tillegg kommer valutaforskjellen. Støre og regjeringen har gjort norsk krone til en søppelvaluta: Det er til vår fordel hvis dansker støtter oss. Da blir 100 DK til 152 NOK!!

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn.

Det skriver betalingstjenesten Vipps i en pressemelding.
I alt er det 11,6 millioner brukere av Vipps i Norge og MobilePay i Danmark og Finland. Til nå har det vært knotete å overføre penger mellom landene.
– Dette har vært etterspurt lenge, og nå har vi endelig løsningen klar. Det betyr farvel til lange IBAN-nummer og mange tastetrykk. Nå trenger du bare et telefonnummer. Dette er det første av mange skritt vi tar for å bringe Norden enda tettere sammen, sier Rune Garborg, sjef i Vipps MobilePay.
Overføringene vil imidlertid koste fire prosent av det beløpet du skal sende. Dette skal ifølge Vipps være tydelig angitt i appen. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.