Myndighetene i Brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom Belgia og Israel i fotball. Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine.

Brussels ordfører Benoit Hellings opplyser at de ikke ønsker å arrangere den aktuelle landskampen 6. september. Bakgrunnen er frykt for Hamas-tilhengere, ifølge NTB-AP.

Hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i Brussel siden starten av krigen mellom Israel og Hamas i fjor. I forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn.

Ifølge Hellings har tjenestemenn i Brussel hatt samtaler med regjeringen, politiet og fotballforbundet URBSFA rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen.

Konklusjonen var at voldelige demonstranter fikk bestemme. Sakte men sikkert velger europeiske politikere å la Europa underkaste seg islams voldskapital.

– I dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier Hellings i en uttalelse.

– De røde djevlenes (fotballandslagets) kamper har alltid vært øyeblikk av samhold. Den humanitære og sikkerhetsmessige situasjonen i Gaza og dens ettervirkninger tvinger byen til å informere URBSFA om at det ikke er mulig å holde denne kampen på Stade Roi Baudouin.

Belgia spiller for tiden EM i Tyskland, hvor de overraskende nok tapte første gruppekamp mot Slovakia.

Brussel har vært i sikkerhetsberedskap siden før krigen i Gaza startet, og Belgia har gjentatte ganger vært rammet av ekstremistiske angrep.

Det er ikke bare Israels landslag som skaper problemer ved å besøke Brussel. I fjor ble en fotballkamp mellom Belgia og Sverige stoppet ved pause etter at to svenske supportere ble skutt og drept før avspark.

Gjerningsmannen ropte det sedvanlige «Allahu akbar» før han drepte de to svenskene med et automatgevær.

Les også:

To svensker skutt og drept i Brussel, gjernings­mannen skal ha ropt «Allahu akbar!»

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.