Propalestinske demonstrasjon i Paris, før dagens terrorangrep. Foto: AP Photo/Thomas Padilla

En person er drept og en såret i et knivangrep i Paris. En politikilde sier at gjerningsmannen ropte «Allahu akbar» før han ble pågrepet.

Igjen rystes Europa av islamistisk terror. Denne gangen er tilfeldig forbipasserende personer i Paris ofre, og det hele skjer til «Allahu akbar»-rop.

Knivstikkingen skjedde sent lørdag kveld rundt Quai de Grenelle ved Seinen i sentrum i den franske hovedstaden.

Innenriksminister Gérald Darmanin skrev på X , tidligere Twitter, klokken 22.26 lørdag kveld om hendelsen som rammet uskyldige personer.

En ble drept, og en er såret. Tilstanden for den sårede er ukjent, men vedkommende får behandling, opplyses det.

NTB-AFP-Reuters melder om saken.

Den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Like før pågripelsen ropte han «Allahu akbar», ifølge en politikilde som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

Den pågrepne mannen er født i Frankrike og er fransk statsborger, ifølge politikilden, som også sier at mannen er kjent for radikal islamisme. Hans etniske opphav er ikke oppgitt.

Politikilden opplyser videre at den pågrepne sa at han ikke tåler at muslimer blir drept rundt om i verden. Den pågrepne skal også ha psykiske lidelser.

Tidligere lørdag ble det arrangert en propalestinsk demonstrasjon i Paris. Den ble ikke utsatt for vold eller terrorangrep fra israelsympatisører eller andre.

Les også: 

Islam er den nye nazismen, og nå tar den over vestlige storbyer

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.