En 20-30 soldater fra Nord-Korea rykket tirsdag inn i den demilitariserte sonen som skiller nord og sør. Sørkoreanske soldater skjøt varselskudd. Da nordkoreanerne trakk seg tilbake gikk de på landminer og flere ble såret.

Spenningen har økt mellom de to landene.

Putin er på statsbesøk tirsdag og onsdag og det skal inngås en samarbeidsavtale.

Det har vært flere episoder på grensen mellom Nord- og Sør-Korea. Det er bare få dager siden den første episode med soldater som beveget seg inn i den demilitariserte sonen.

Sør-Korea sier den ulovlige grensekryssingen skjedde i et annet område enn der soldater fra Nord-Korea ulovlig krysset grensen 9. juni. Men felles for de to hendelsene var at soldatene bar på arbeidsutstyr, ifølge det sørkoreanske militæret.

Nord-Korea har nylig sendt soldater til flere steder langs den nordlige delen av den demilitariserte sonen for å utføre arbeid, og Sør-Korea tror grensekryssingene var et uhell.

Arbeidet Nord-Korea utfører langs grensen går blant annet ut på å legge ut flere miner, veiarbeid og legge ut det som ser ut til å være sperringer for stridsvogner, ifølge Sør-Korea. (NTB)

Nord-Korea har sendt ballonger med søppel og dritt over grensen, til stor genanse for områdene som får dem i hodet. Sør-Korea svarer med propagandasendinger som vekker stor irritasjon den andre veien.

Nord-Korea er blitt en stor bidragsyter til Russlands krigføring i Ukraina. USA mener å ha registrert 6.000 containere som har gått vestover.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.