Ukraina teller ned til de mottar mange titalls kampfly fra vestlige allierte. 

Når leveransene er fullført vil Ukraina etter alt å dømme innlede et større angrep for å frigjøre Krimhalvøya, skriver Business Insider.

– Hvis Ukraina kan gjenvinne kontrollen over Svartehavet og gjenvinne halvøya, eller legge nok press på disse territoriene til å true Putin, vil det markere slutten på krigen, mener demokratiekspert ved Center for European Policy Analysis, Elina Beketova.

Ifølge The Economist har den annekterte Krimhalvøya blitt «en dødsfelle» for de russiske styrkene. Den pensjonerte amerikanske toppgeneralen Ben Hodges mener at russerne nå har «ingen steder å gjemme seg».

– Den ukrainske hæren har systematisk gjort Krim ubeboelig for de russiske styrkene. Krim er et svakt punkt for den russiske hæren og at det derfor er det beste stedet å legge press på Putin for å tvinge ham til forhandlingsbordet for å finne en fredelig løsning på krigen, mener Hodges.

Tidligere rådgiver for det tyske forsvarsdepartementet, Nico Lange, sier det ikke er tilfeldig at Ukraina har pekt ut Krim som det viktigste militæret målet.

– Politisk er Krim Russlands mest vitale ressurs, men også dens mest sårbare. Ukraina prøver å gjøre Krim til en sårbarhet snarere enn en fordel. Målet er å isolere Krim og presse russerne vekk fra Sør-Ukraina og kvele Krim som et logistisk knutepunkt, sier Lange til The Economist.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.