NTB

USAs tidligere president Donald Trump har fullført et lovpålagt intervju med en tilsynsfører fra kriminalomsorgen i delstaten New York etter hysjpengedommen.

Møtet varte i underkant av 30 minutter og fant sted mandag. Det dreide seg om rutinepregede og begivenhetsløse spørsmål og svar, sier en person med kjennskap til saken til nyhetsbyrået AP.

Slike møter med tilsynsførere tilsvarer Kriminalomsorgens virke i Norge og er lovpålagt i USA etter at en dom er avsagt og før straffutmålingen er klar.

Mandagens møte skal resultere i en rapport som skal legges frem for dommer Juan M. Merchan, før straffutmålingen finner sted 11. juli.

Merchan kan bruke rapporten som bakgrunnsmateriale for å beslutte hvilken straff Trump skal ilegges etter dommen 30. mai. Det kan dreie seg om alt fra prøvetid og samfunnstjeneste, til opptil fire års fengsel.

Trump ble kjent skyldig for alle 34 punkter i tiltalen. Han sto tiltalt for å ha brutt regnskapsloven i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger via Trumps personlige advokat Michael Cohen rett før presidentvalget i 2016, angivelig for at pornostjernen Stormy Daniels skulle holde tett om at hun og Trump hadde hatt sex på et hotell ti år tidligere. Selv nekter Trump både for å ha hatt sex med Daniels og for å ha gjort noe ulovlig, og han har varslet at han kommer til å anke.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.