Den amerikanske delstaten Louisiana har vedtatt en lov som åpner for kirurgisk kastrering av pedofile som blir dømt for forbrytelser som voldtekt og incest mot barn under 13 år. Hvis guvernør Jeff Landry skriver under på lovforslaget, blir Louisiana første amerikanske delstat som åpner for kastrering.

Fremmet av demokrat

Pr. idag har en håndfull delstater åpnet for kjemisk kastrering av seksualforbrytere. Louisiana er første delstat som tar skrittet fullt ut og åpner for kirurgisk kastrering.

Lovforslaget fikk overveldende tilslutning i begge de republikansk-dominerte kamrene. Motstand mot lovforslaget kom hovedsakelig fra demokrater. Det var imidlertid en demokrat – senator Regina Barrow – som fremmet lovforslaget.

Avskrekking

Guvernør Landry som tidligere har støttet en rekke straffeskjerpende lover, antas med stor sannsynlighet å signere loven. Den vil i så fall innebære en betydelig skjerpelse sammenlignet med delstater som California, Florida og Texas hvor kjemisk kastrering – undertrykkelse av testosteronproduksjonen gjennom medisinering – er tillatt, men sjelden praktisert.

Regina Barrow sier lovforslaget er rettet mot personer som blir dømt for alvorlige seksuelle overgrep som voldtekt og incest mot barn under 13 år og er tenkt å virke avskrekkende:

– Vi snakker om tilfeller der babyer blir misbrukt. Det er utilgivelig. Selv om kastrering forbindes med menn, mener Barrow at loven også kan anvendes på kvinner. Hun understreket også at straffen vil bli utmålt i hvert enkelt tilfelle og efter dommernes skjønn. 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.