Madagaskars justisminister forsvarte seg fredag mot Amnesty International som har karakterisert hans lovforslag om kastrering av pedofile overgripere som «grusomt, umenneskelig og nedverdigende».

– Et suverent land med egne lover

Onsdag godkjente overhuset i Madagaskars senat lovforslaget om kjemisk og/eller kirurgisk kastrering av barnevoldtektsforbrytere efterat det tidligere denne måneden gikk igjennom i nasjonalforsamlingen.

Amnesty International har oppfordret Madagaskar om å droppe lovforslaget. Ifølge Amnesty vil det ikke løse problemet pedofili representerer.

Justisminister Landy Mbolatiana Randriamanantenasoa sa at øya i Det indiske hav er «et suverent land som vedtar sine egne lover»:

– Med tanke på at voldtekter har tatt seg opp, er vi nødt til å handle. Det ble ifjor registrert 600 voldtekter av mindreårige.

Kjemisk eller kirurgisk kastrering 

Lovforslaget åpner for kirurgisk kastrering av «gjerningsmenn som voldtar barn under ti år», videre «kjemisk eller kirurgisk» kastrering for voldtektsforbrytelser mot barn mellom ti og 13 år og kjemisk kastrering av voldtektsforbrytere som forgriper seg mot barn i aldersgruppen 13 til 18 år.

Lovforslaget må godkjennes av forfatningsdomstolen før president Andry Rajoelina kan undertegne det som lov.

Også Kasakhstan

I Kasakhstan foreslås det efterat et fem år gammelt pikebarn ble lokket hjem til en pedofil og drept, å fjerne pedofiles kjønnsorganer kirurgisk. Erfaringene med kjemisk kastrering beskrives som «utilstrekkelige».

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.