NTB

USA vurderer å forhandle ensidig med Hamas om løslatelse av fem amerikanske gisler hvis våpenhvileforhandlingene som omfatter Israel slår feil, ifølge NBC News.

Det er uklart hva USA eventuelt kan tilby Hamas i hvis det blir slike forhandlinger, ifølge meldingen fra NBC. Kanalen viser til to nåværende og to tidligere amerikanske embetsfolk som kilder i saken.

Ifølge USA holder Hamas fem amerikanere som gisler. De ble tatt under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober, angrepet som utløste krigen som siden har rast.

Amerikanske myndigheter håper også å få tilbake levningene av tre andre amerikanere som ble drept denne dagen, ifølge NBC.

– Den beste og mest effektive måten å få alle hjem, inkludert de amerikanske gislene, er gjennom våpenhvileavtalen som er på bordet nå, svarte USAs utenriksminister Antony Blinken da han ble spurt om saken i Kairo mandag.

Ifølge NBCs kilder vil de mulige samtalene skje via qatarske forhandlere, og de vil ikke omfatte Israel.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.