NTB

Colombia stanser kulleksporten til Israel som følge av krigføringen på Gazastripen, sier landets president Gustavo Petro.

Colombia er Israels største kulleverandør, ifølge den israelske ambassaden i Bogota. Det ble eksportert kull til Israel for summer tilsvarende drøyt 4,8 milliarder kroner i 2023.

Petro, Colombias første venstreorienterte president og en arg kritiker av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, skriver på X at eksporten stanses «fram til folkemordet stanser». Regjeringen opplyser at restriksjonene vil gjelde fram til Israel etterlever ordrene fra Den internasjonale domstolen (ICJ).

I mai ga ICJ, FNs øverste domstol, Israel ordre om å stanse angrepene på den palestinske byen Rafah sør på Gazastripen, der over 1 million palestinere inntil nylig befant seg.

Petro sier at Colombia også vil stanse importen av israelske våpen. Israel er en av hovedleverandørene av våpen til landets militære.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.