En person er pågrepet for vold mot en politimann i Oslo sentrum. Politimannen har fått påvist kraniebrudd etter angrepet. Dette melder VG og NRK.

På det sosiale nettverket X/Twitter uttaler politiet i Oslo at de «har pågrepet en person som mistenkes for vold mot en polititjenesteperson. Fornærmede kjørt til sykehus for undersøkelser».

Det skrives videre at «Polititjenestepersonen har fått en hodeskade og får behandling på sykehus. Saken etterforskes og pågrepne skal avhøres så snart som mulig».

https://x.com/oslopolitiops/status/1799237006142099798

https://x.com/oslopolitiops/status/1799337250846658891

Politimannen skal ha blitt slått i hodet med en gjenstand. Politiet har tatt beslag i en stein, som de tror er brukt i voldshendelsen. Volden skjedde i forbindelse med kontroll av en person som fremstod aggressiv, rundt klokka 01.45 natt til lørdag.

Støre: Utviklingen med vold og kriminalitet i Oslo er «sterkt urovekkende»

Oslo: «Det kan bli som Sverige her om fem år»

En annen politimann er kjørt til legevakten med en skade i hånden etter samme hendelse. Én person er pågrepet og mistenkt i saken.

«Det fremstår som om dette er en uprovosert voldshandling, da dette skjedde i forbindelse med kontroll av en person», uttaler operasjonsleder Øyvind Hammervold. «Hva som er grunnen til hendelsen, er per nå ukjent og saken etterforskes videre», legger han til.

«Dette er absolutt alvorlig», sier Johan Jahr, krimleder i oslopolitiet.

Han forteller at siktelsen blir satt til grov kroppskade på grunn av de påviste alvorlige hodeskadene, i tillegg til vold mot offentlig tjenesteperson.

Den siktede har foreløpig ikke blitt avhørt.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.