NTB

Per Fredrik Bamer er tiltalt for dobbeltdrapet på Sandaker i Oslo 30. juni i fjor. Han er tidligere dømt for et annet dobbeltdrap i Oslo i 1998.

I tillegg til drapene er 54-åringen også tiltalt for et annet tilfelle av vold, innbrudd og innbruddsforsøk

Disse forholdene fant sted i 2022 og 2023 tre forskjellige steder i Oslo-området.

Rettssaken er berammet fra 29. oktober til 7. november i Oslo tingrett. Statsadvokaten har varslet mulig påstand om forvaring.

Det var Dagbladet
som omtalte tiltalen først.

Drapene Bamer er tiltalt for å ha begått, skjedde på Sandaker i Oslo på kvelden 30. juni 2023. To menn på 68 og 75 år ble knivstukket gjentatte ganger og døde av skadene. Bamer har erkjent de faktiske forhold og knyttet seg til åstedet, men ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Hans forsvarer, Kaja de Vibe Malling, har ikke besvart NTBs henvendelser fredag.

Den ene mannen som ble drept i fjor, var politiets viktigste vitne mot Bamer da han ble dømt for et annet dobbeltdrap for et kvart århundre siden.

I november 1998 ble et eldre ektepar funnet drept i sin egen stue på Sinsen i Oslo. Vinduet i verandadøren var knust, og det ble klart at ekteparet hadde vært døde i over et døgn da de ble funnet. Bamer ble dømt til 21 års fengsel med ti års sikring (nå forvaring) for dette dobbeltdrapet i 2000.

Etter han ble prøveløslatt i 2012, kom Bamer igjen på kant med loven i 2014. Han ble etter flere omganger i rettssystemet dømt til fem års fengsel for en rekke grove innbrudd i Oslo.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.