I sommervarmen er grilling noe mange nordmenn elsker å gjøre.

Nå går Mattilsynet ut og advarer folk mot å spise medium stekte hamburgere, skriver Nationen.

«Du bør være forsiktig med medium stekte hamburgere. Temperaturen ved steking blir ikke høy nok til å drepe sykdomsfremkallende bakterier i midten av hamburgeren», sier Mattilsynet.

De peker på at hamburger ikke er det samme som en biff. Kjøtt- og karbonadedeig, og dermed også ferdiglagde hamburgere, kan inneholde E.coli-bakterien, som kan gi en mage- tarminfeksjon med oppkast og diaré.

I verste fall kan sykdommen gi alvorlig sykdom med nyreskader og død. Spesielt små barn og eldre er utsatt for alvorlig sykdom.

«Dersom du ønsker en medium stekt burger bør det brukes hele kjøttstykker som råvare», skriver Mattilsynet.

Gravide, små barn og folk med nedsatt immunforsvar anbefales å avstå fullstendig fra medium stekte burgere, ifølge Mattilsynet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.