Eurovision i Malmø skal granskes, og i den forbindelse fremsettes det igjen påstander om at det er Israels rolle som er problematisk. En uavhengig ekspert skal gå gjennom evenementet og NTB benytter anledningen til å hamre Israel en gang til.

Man skriver om utestengelsen av nederlenderen Joost Klein som et mulig overgrep. Kan det ikke ha vært Klein som sto for overgrepet?

– Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) prøver hele tiden å forbedre sine tjenester og arrangement. For ytterligere å styrke Eurovision Song Contest har vi bedt en uavhengig ekspert se på ESC 2024 i Malmö for å dele den innsikten det gir med EBUs styrende organer, heter det i en uttalelse til PA.

Blant annet ble den nederlandske deltakeren Joost Klein diskvalifisert etter en «hendelse» der han skal ha truet en kvinnelig produksjonsmedarbeider.

Denne saken er under politietterforskning, mens den nederlandske kringkasteren AVROTROS kaller diskingen for «uforholdsmessig streng».

Så fyrer NTB av insinsuasjonene mot Eden Golan uten å ta ansvar for dem.

At Israel deltok med Eden Golan, var også omstridt i lys av den stadig forverrede humanitære situasjonen i Gaza, samtidig som den israelske delegasjonen i etterkant hevdet at de ble møtt med «et hat uten sidestykke» fra andre land og deres deltakere.

Den irske deltakeren Bambie Thug anklaget den israelske kringkasteren KAN for brudd på regelen om å oppfordre til «vold», og venter ifølge PA på tilbakemelding fra EBU om hva som vil skje.

Alle kunne se at Israel ble utsatt for et hat uten sidestykke.

Mediene stiller seg på samme side som Bambie Thug og på samme nivå.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.