For snart fem år siden skrev jeg en artikkel om et møte i Democratic Socialists of America (DSA), gruppen som engasjerer den ytterste venstresiden av amerikansk politikk.

Det var denne gruppen som fikk «superstjerner» som Alexandria Ocasio-Cortez valgt inn i Representantenes hus. De ble hyllet at folk som Bernie Sanders, som trodde DSA var en slags kopi av nordisk sosialdemokrati, som de venstrevridde i USA ikke kan unngå å hylle hver gang de har sjansen. At Socialdemokraterna, med god hjelp fra Fredrik Reinfeldt, har omdannet Sverige til et shit hole-country, hvor voldtekter, gjengvold og drap er dagligdags, dét nevnes aldri.

Demokratenes revolusjon i USA er allerede på et nivå hvor de fortærer sine egne barn

Tilfeldigvis kom jeg over denne gamle artikkelen, og her ser man woke-hysteriet utspille seg i ren galskap. Dessverre har det vært lite forbedring å spore de fem årene siden. Bakgrunnen er årsmøtet i DSA, som sklir ut i ren parodi. Men de gale i galehuset vet jo ikke at det er de som er gale.

Noen utdrag:

Årsaken er selvsagt de utallige nye reglene når det gjelder språk, pronomen og «triggere» som kan virke sårende. Et eksempel på denne hypersensitiviteten er når en person tar ordet for å be om at salen tar hensyn. Han presenterer seg slik:

– Hei folkens (guys), James Jackson, Sacramento, «he/him» (han avklarer på korrekt måte sitt foretrukne pronomen).

Så kommer følgende sensitive salve:

– Eh, raskt poeng om personlig privilegium. Jeg ville bare si, kan vi være så snille å holde småpratingen på et minimum? Jeg er en av dem som er veldig sensitiv for overbelastning av sansene.

På film kan vi se at salen viser respekt for hans sensitivitet ved å vifte med hendene i stedet for å klappe (for å unngå å lage lyd).

Ordstyrer svarer med det velkjente «Takk kamerat». Men selvsagt er det en i salen som føler seg krenket og reagerer:

– Poeng om personlig privilegium! Poeng om personlig privilegium! Vær så snill, ikke bruk kjønnet språk for å henvende deg til alle i salen!

Det er selvsagt bruken av maskuline «guys» han reagerer på.

Ordstyrer svarer forvirret «OK». Men James Jackson er ikke ferdig. Senere om dagen gjentar han reglen:

– Raskt poeng om privilegium igjen! James Jackson, Sacramento, «he/him». Jeg har allerede bedt folk om å tenke over hvordan småprating påvirker kamerater som er sensitive mot overbelastning av sansene. Og det gjelder DOBBELT for avbrytelser og hvesing. Nå har det trigget min angst også! Altså, å være kameratslig handler ikke om å være høflig eller noe slikt. Det er så folk ikke skal bli trigget, så ikke deres opptreden som delegater blir påvirket.

Jackson avslutter seansen:

– Deres behov for å uttrykke dere er viktig, men det trumfer ikke mine personlige behov.

Ble latterliggjort

Reaksjonene på videoklippene var nådeløse. Redaktør for Human Events Ian Miles Cheong skrev: «Virkeligheten er verre enn når BBC gjør narr av disse forkjempere for sosial rettferdighet som blir krenket av alt». Han linket til denne sketsjen:

Dave Weigel i Washington Post antydet at disse klippene viser at Donald Trump ikke behøver å bekymre seg for at sosialismen er en trussel:

– Avhengig av hvilken dag det er, noen ganger fremstår sosialister som en skremmende kraft som kan kaste regjeringen, andre ganger som en samling snøfnugg man bare kan le av.

I dag marsjerer disse kommunistene i tog for å hylle Hamas. Spørsmålet er dessverre, hele fem år senere: Hvem ler sist?

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.