NTB

Norge gir 151 millioner kroner i bistand for at afghanere i nød skal få tilgang til livsviktig humanitær hjelp og nødvendig beskyttelse.

– Det er viktig at vi alle opprettholder vårt engasjement for det afghanske folket. I Afghanistan er kvinner og jenter særlig utsatt og trenger vår støtte, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

Totalt er støtten til Afghanistan i år på rundt 550 millioner kroner. Midlene går blant annet til menneskerettsarbeid og sivilsamfunn i landet. Noe er også øremerket helse, utdanning og jobbskaping. Ingen norske penger går ifølge regjeringen direkte til Taliban, som i dag styrer landet.

– Afghanere lider fremdeles på grunn av den langvarige humanitære krisen i landet. FN regner med at 23 millioner mennesker i Afghanistan har behov for humanitær hjelp i år, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

Hun trekker også fram at flere hundre mennesker nylig mistet livet på grunn av en kraftig flom i det nordøstlige og vestlige Afghanistan. I fjor høst døde også flere tusen mennesker etter flere jordskjelv vest i landet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.