NTB

En ny avtale mellom Israel og jagerflyprodusenten Lockheed Martin sørger for 25 nye jagerfly til det israelske forsvaret.

Israel punger ut tre milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner. Leveransen av flyene er ventet å starte i 2028. Israel kommer til å motta mellom tre og fem nye fly per år.

– På et tidspunkt hvor noen av våre motstandere har som mål å undergrave våre bånd med vår største allierte, styrker vi bare vår allianse ytterligere, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Han mener dette sender et kraftig signal til Israels fiender i regionen. Det israelske forsvarsdepartementet sier avtalen vil bringe Israels flåte med F-35-fly opp til 75.

Israel er det eneste landet i Midtøsten med F-35. Flyet omtales som det mest avanserte kampflyet som også kan operere skjult for fienden, og med det angripe dypt i fiendtlig territorium.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.