NTB

Chiles president Gabriel Boric sier at Chile støtter og vil slutte seg til Sør-Afrikas folkemordsak mot Israel i FNs øverste domstol.

– Vi vil aldri, aldri slutte å bli rasende over de vilkårlige og fullstendig uproporsjonale handlingene til Israels væpnede styrker mot uskyldige sivile, spesielt mot palestinske kvinner og barn, sa Boric til Chiles nasjonalforsamling lørdag.

Han fordømte også de Hamas-ledede angrepene mot Israel 7. oktober og ba om at alle gislene som blir holdt fanget på Gazastripen, settes fri.

– Jeg aksepterer ikke å måtte velge mellom grusomheter, sa han videre.

I en melding på X ber Chiles utenriksdepartement en umiddelbar våpenhvile i Gaza og anerkjennelse av to stater: Israel og Palestina.

Sør-Afrika anklager Israel for å begå folkemord mot palestinerne på Gazastripen og har tatt saken til Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag.

Blant andre land som har sluttet seg til Sør-Afrikas anklager, er Tyrkia, Jordan, Bolivia, Brasil, Malaysia, Pakistan og Namibia, ifølge en oversikt Al Jazeera
har laget. Også Den arabiske liga og Organisasjonen av islamske stater har uttrykt støtte til saken.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.