NTB

SV krever kraftig økning i CO2-avgiften og ny elavgift for å bruke strøm fra land til elektrifisering av plattformene i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.

Torsdag starter forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Inn i forhandlingene tar SV med seg to konkrete krav, skriver Aftenposten.

Det er en kraftig økning i CO2-avgiften, samt en ny elavgift for å bruke strøm fra land til elektrifisering av plattformene.

CO2-avgiften for olje- og gassinstallasjoner og landanlegg er på 761 kroner per tonn CO2 i dag. Denne vil SV mer enn doble, til 2000 kroner. SV mener avgiftene skal tvinge fram investeringer i havvind på sokkelen fra oljeselskapene.

SVs mål er at næringen selv skal ta hele regningen for å elektrifisere sokkelen.

Forrige forhandling om revidert statsbudsjett endte med sinne og skuffelse, men SV kommer ikke til å stille ultimatum.

– Det gjør vi aldri. Det er en veldig dårlig forhandlingsstrategi. Men vi har jo vist gjennom de siste årene med budsjettforhandling at vi får et stort gjennomslag, sier Kari Elisabeth Kaski, SVs finanspolitiske talsperson.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.