Ukraina har angrepet en by i russisk-besatte Luhansk med klasevåpen. Etter tre timer kom det et nytt angrep og den russiske guvernøren mener dette var rettet mot redningsarbeiderne. Dette er normalt oppførsel som Ukraina og det internasjonale samfunn fordømmer.

Luhansk er angrepet med raketter to ganger på tre timer, opplyser den russiske guvernøren i det okkuperte området Øst-Ukraina.

Det virker som det har begynte å brenner etter begge angrepene, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Leonid Pasitsjnik, den russiskinnsatte guvernøren i Luhansk-regionen, opplyser at det første angrepet fant sted klokka 21 mandag kveld lokal tid, og at det ble brukt klasevåpen.

Et nytt angrep rammet i samme område ved midnatt, opplyser Rodion Mirosjnik, som er tjenestemann i det russiske utenriksdepartementet. Det skal dreie seg om to eksplosjoner.

– Det kan ikke utelukkes at det andre angrepet skjedde mot stedet mens redningsarbeidere jobbet der etter det forrige angrepet, hevder han.

Nyhetsbyrået Tass viser til nødetater, som melder om skadede personer. (NTB)

Ukrainske medier skriver at målet for det andre angrepet var en flystripe. Det ble brukt ATACMS-raketter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.