Foreldre som har flyktet fra land som de senere sender ungene til på ufrivillige opphold, bør kunne utvises fra Norge.

– Det er uakseptabelt at barn sendes på koranskole i Somalia fordi foreldrene mener de har blitt «for norske». Det er på høy tid at vi knuser et kontrollregime som for mange unge lever under, sier Høyres integreringspolitiske talsperson Mari Holm Lønseth til NRK.

Programkomiteen har fremmet et forslag om at foreldre som sender unger på koranskoler, skal kunne straffes med å miste oppholdstillatelsen i Norge.

– Jeg håper og tror at Høyres landsmøte vedtar dette til sitt program i 2025, sier Lønseth, som selv er nestleder i programkomiteen for Høyre.

– Koranskolene grobunn for radikalisme

FrP har i lang tid ønsket en tilsvarende ordning, og nå følger altså Høyre etter.

– Dersom du har søkt beskyttelse fra et annet land, men syns det er riktig å sende barna dine dit alene, så ser jeg ikke at det er noe grunnlag for at man skal få beskyttelse her i Norge, sier Lønseth.

Høyres integreringspolitiske talsperson har forstått alvoret, og sier det som må sies:

– Æreskultur og kontrollregimer som forbeholder frihet kun for noen, bryter med den enkeltes frihet. Nå trenger vi rask og resolutt handling. Det er sannsynligvis det eneste språket personene bak forstår, avslutter hun.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.