NTB

Aserbajdsjan har tatt kontroll over fire landsbyer i et omstridt område langs grensen mot nabolandet Armenia, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Landsbyene har vært under armensk kontroll siden 90-tallet, men landet gikk nylig med på å gi kontrollen tilbake til Aserbajdsjan.

Den opprinnelige aserbajdsjanske befolkningen i landsbyene flyktet, og de har siden vært forlatt.

Den armenske statsministeren Nikol Pasjinjans beslutning har ført til sterke reaksjoner i hjemlandet, og i hovedstaden Jerevan har det vært demonstrasjoner.

Det har også vært protester i armenske landsbyer i grenseområdet. De frykter å bli isolert fra resten av Armenia, og at enkelte hus kommer til å havne på aserbajdsjansk side av grensen.

I tillegg kan enkelte deler av hovedveien mellom Armenia og nabolandet Georgia komme til å havne på aserbajdsjansk side av grensen. Veien er svært viktig for Armenia, ikke minst når det gjelder utenrikshandelen.

Forholdet mellom Armenia og Aserbajdsjan har helt siden 1990-tallet vært sterkt preget av en territoriell konflikt om blant annet enklaven Nagorno-Karabakh, som Aserbajdsjan tok kontroll over i en kort krig i fjor.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.