Aserbajdsjansk artilleri. Foto: ADM / Reuters / NTB

Den intense artilleribeskytningen fortsatte torsdag fra både armensk og aserbajdsjansk side, til tross for internasjonale oppfordringer om våpenhvile.

Krigshandlingene har bakgrunn i en flere tiår lang strid om kontrollen over området Nagorno Karabakh. Det ligger inne på aserbajdsjansk side av grensen, men styres av armenske separatister.

I den største byen, Stepanakert, ble det natt til torsdag hørt to store eksplosjoner, og luftvernsirenene ble slått på. Innbyggere sier til nyhetsbyrået AFP at byen ble angrepet av droner.

Kampene mellom de to landene blusset opp sist søndag. Meldinger fra begge sider tyder på at rundt 130 mennesker har mistet livet i kampene, som i all hovedsak utspiller seg som utveksling av artilleriild.

Forsvarsdepartementet i Aserbajdsjan sier i morgentimene at landets styrker i nattens løp har gjennomført «knusende angrep» mot armenske stillinger. Ledere for utbryterne i Nagorno Karabakh beskriver situasjonen langs grensen som svært spent og sier at det ble skutt heftig fra begge sider i nattetimene.

Russland og Frankrike har innstendig bedt partene om å innstille kampene, men både Armenia og Aserbajdsjan har så langt avvist alle oppfordringer om å sette seg til forhandlingsbordet.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.