Aserbajdsjanere holder nasjonalflagget under begravelsen til generalmajor Polad Gashimov og oberst Ilgar Mirzoyev fra de væpnede styrkene i Aserbajdsjan, som ble drept i væpnede sammenstøt på grensen mellom Aserbajdsjan og Armenia i Baku, Aserbajdsjan 15. juli 2020. REUTERS / Vali Shukurov / NTB Scanpix

Den armenske hæren hevder å ha slått tilbake et angrep fra aserbajdsjanske spesialstyrker på den nordlige grensen mellom de to landene.

Trefninger på de to landenes grense hadde roet seg de siste dagene etter at volden blusset opp 12. juli og varte i flere dager.

Tirsdag kveld opplyste den armenske hæren på Twitter at spesialstyrker fra Aserbajdsjan hadde forsøkt å angripe en utpost kalt Anvakh, men at de ble slått tilbake av armenske styrker og flyktet fra stedet med tap.

Hæren gir ingen detaljer om hvilket tap det skal være snakk om. Aserbajdsjan har ikke bekreftet opplysningene.

Striden står som alltid om enklaven Nagorno-Karabakh. Området ligger inne på aserbajdsjansk side av grensen, men den armenske befolkningen er i klart flertall.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂