Stemningen ble ganske amper under en høring i Senatets utenrikskomité da senator Ted Cruz karakteriserte Biden-administrasjonens håndtering av Iran og Hamas’ terrorangrep på Israel den 7. oktober, som «den verste utenrikspolitiske katastrofe i moderne tid».

– Joe Biden arvet fred og velstand

– Under din ledelse har vi opplevet den verste utenrikspolitiske katastrofe i moderne tid. Da Joe Biden ble president arvet han fred og velstand i verden. Nu pågår det to kriger – den verste krigen i Europa siden annen verdenskrig og den verste krigen i Midtøsten på 50 år. Begge er forårsaket av denne administrasjonens konsekvente svakhet.

Cruz hevdet at administrasjonens utenrikspolitikk var «stikk i strid med hva en rasjonell amerikansk utenrikspolitikk burde være», at den angrep og svekket USAs allierte samtidig som den oppmuntret og styrket USAs motstandere.

Holdt tilbake sensitiv informasjon

Cruz henviste til The Washington Post som skrev at administrasjonen «jobber på spreng for å avverge en fullskala israelsk invasjon av Rafah»:

– I et forsøk på å få Israel til å holde igjen tilbyr USA verdifull assistanse inkludert sensitiv efterretning som kan hjelpe det israelske forsvar med å lokalisere Hamas-ledere og finne gruppens skjulte tunneler.

Ikke interessert i valgkampsvada

Da Blinken hevdet at rapporten var fullstendig falsk og at administrasjonen ikke har holdt tilbake denne type informasjon, stoppet Cruz ham: Han var ikke interessert i å lytte til «valgkampsvada».

– Israel er helt klar over at du ikke støtter deres plan om å drepe Hamas-terroristene fordi både du og presidenten har sagt det tydelig. For å gjøre det klart, så sendte ditt utenriksdepartement ut en tweet om morgenen den 7. oktober der dere ba Israel om ikke å gå til militær gjengjeldelse. Jeg utfordret deg klokken tre om morgenen, og du slettet tweeten. Neste dag, 8. oktober, sendte du personlig ut en tweet der du sa at du hadde snakket med Tyrkias utenriksminister og at Israel ikke burde gå til gjengjeldelse. Da jeg konfronterte deg med tweeten slettet du også den. 

– Helt fra begynnelsen har Biden-administrasjonen konsekvent og på alle stadier sagt til Israel: «Ikke drep terroristene.»

Overøst Iran med penger 

Cruz grillet Blinken videre om tilbakeholdelse av våpen fra Israel og lempelig håndhevelse av sanksjonene mot Iran – noe som har gjort det mulig for regimet å selge olje for titalls milliarder dollar.

– Denne administrasjonen ønsker desperat en ny Iran-avtale og har fra dag én overøst Iran med penger. I realiteten finansierte denne administrasjonen, du og president Biden, angrepene den 7. oktober ved å overføre 100 milliarder dollar til et folkemorderisk regime som finansierte disse angrepene.

Anderledes under Trump

Blinken hevdet at Iran var «fast bestemt» på å selge mer olje.

– De var ikke fast bestemt da Trump var president, repliserte Cruz.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?»!

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.