Onsdag ble det gjennomført et angrep på Israels generalkonsulat i München, melder den israelske diplomaten Talya Lador, som er leder konsulatet for Sør-Tyskland.

Lador går ikke i detalj om angrepet, men takker politiet i den bayerske metropolen for årvåkenheten.

Hun skriver:

I løpet av de siste månedene har det vært gjentatte antisemittiske og anti-israelske ytringer. Dette fysiske angrepet går nå et skritt videre, og det er viktig at dette blir sett på som en vekker for tyske myndigheter om hvor antisemittisme og hat mot Israel fører hen.

Angrepet skjer fire dager etter at ca. 4000 personer deltok i en demonstrasjon mot Israel utenfor synagogen i München, noe som har fått sparsommelig omtale i tyske medier.

Under demonstrasjonen ropte muslimer og venstreradikale hatefulle slagord mot Israel sammen med vanlige borgere, skriver nyhetsmagasinet Nius, der tidligere Bild-redaktør Julian Reichelt er en av forgrunnsfigurene.

Ifølge Süddeutsche Zeitung ble det holdt opp plakater som «Israel har ingen respekt for Holocaust». En av arrangørene, gruppen Palestine Speaks , beskrev sionisme som rasisme. […] Mange av deltakerne hadde med seg store nøkler: et kollektivt symbol på kravet om at palestinerne skal få vende tilbake til israelsk territorium.

Selv om det på forhånd var annonsert at det ikke skulle stilles spørsmål ved Israels rett til å eksistere, sa en taler kort tid etter, ifølge Süddeutsche Zeitung: «Vi anerkjenner ikke retten til å eksistere hvis det betyr fordrivelse og undertrykkelse. Vi anerkjenner bare de undertryktes rett.» Hun kalte Israel en «terrorstat» og et «sionistisk regime» til applaus og beskyldte landet for apartheid.

Et øyenvitne forteller til Nius at bråket fra demontrasjonen kunne høres helt inn i synagogen og ble oppfattet som truende.

Hvorfor lar delstaten Bayerns ministerpresident Marcus Söder (CSU) dette skje? spør øyenvitnet, som er sjokkert over at det deltok barn i demonstrasjonen, der det ble krevd at Israel skulle utslettes.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.