NTB

New Yorks tidligere borgermester og Trump-advokat Rudy Giuliani erklærte seg ikke skyldig i ulovlig valginnblanding under et rettsmøte i Phoenix tirsdag.

Giuliani er tiltalt på elleve punkter i en sak som delstaten Arizona har reist mot ham. Selve rettssaken skal først innledes i oktober.

Guiliani var ikke fysisk til stede på rettsmøtet, men deltok digitalt. Han sa at han foreløpig ikke har noen forsvarer, men at han kommer til å ha en når rettssaken starter i oktober.

En storjury i Arizona har tiltalt minst elleve republikanske delegater som feilaktig forsøkte å gi Trump valgseieren i 2020.

De var utpekt som Arizonas republikanske valgmenn og møttes i delstatshovedstaden Phoenix 14. desember 2020. Der signerte de en erklæring om at de var rettmessig oppnevnt og kvalifisert og hevdet at Donald Trump vant presidentvalget i delstaten. Dokumentet ble sendt til Kongressen og til nasjonalarkivet, der man valgte å se bort fra det.

Sannheten var at Joe Biden vant delstaten med 49,36 prosent av stemmene, mot 49,06 prosent for Trump. Drøyt halvannen prosent gikk til andre kandidater.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.