Donald Trump innførte sanksjoner mot Den internasjonale straffedomstolen i juni 2020 fordi de truet med å straffeforfølge amerikanske soldater selv om USA ikke har ratfisert avtalen. Biden opphevet sanksjonene. Når Biden tirsdag fordømte Straffedomstolen for å gå etter Israel, møtte han seg selv i døren.

Det var Biden som i april 2021 opphevet Trumps sanksoner mot ICC. Dermed sto domstolen fritt til å straffeforfølge land som USA og Israel selv om de ikke var medlem.

I en uttalelse erkjente utenriksminister Antony Blinken ICCs anti-amerikanske og anti-israelske slagside. Men han uttrykte håp om «engasjement med alle interessenter» og «et bredt spekter av reformer» i ICC.

De forhåpningene slo ikke til. ICC er blitt et politisk våpen for de som vil ramme Vesten, les: Israel. Biden gjorde det mulig. Han møter seg selv i døren.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.