En hotellrestaurant i Nederland har ertet på seg klimaaktivister efterat den kalte en rett kun bestående av kjøtt «Greta Thunberg-tallerken».

Kjøtt sauses sammen med klimaendringer

Restauranten Boszicht i Echten 14 mil øst for Amsterdam, introduserte nylig en ny rett: «Greta Thunberg-tallerken» består utelukkende av kjøttretter som kylling og svin. Efter introduksjonen fikk restauranten en bølge av negative anmeldelser på sosiale medier.

Samme helg som den nye menyen ble lagt ut på nettet fikk restauranten 25 enstjerners anmeldelser på Google. På sosiale plattformer som Reddit og Facebook haglet det med sinte kommentarer. Noen mente det var respektløst å servere kjøttretter med Gretas navn, andre sauset kjøttet sammen med klimaendringer: På venstresiden er det tilsynelatende bare veganere mens høyresiden mesker seg med kjøtt.

All PR er god PR

Restaurantens eier, Arjan Vosseberg (37), har tross de negative anmeldelsene ingen planer om å endre menyen. Kritikken har gitt ham publisitet og han er ikke bekymret for hvordan den vil påvirke forretningen. 

– Anmeldelsene kom fra folk som aldri har satt sin fot i restauranten, mange av dem er folk fra Amsterdam som ikke engang vet hvor Echten ligger, sa han til De Telegraaf.

– En stor opplevelse

Vosseberg har efter beste evne ryddet opp i falske anmeldelser på sosiale medier – og det viser seg at han fikk rett med hensyn til publisitet. Det er kommet en rekke fem av fem-anmeldelser de siste ukene:

– Især Thunberg-tallerkenen kan varmt anbefales … selvom navnet selvfølgelig er en litt for stor ære for det lille trollet. I det hele tatt: En stor opplevelse! skriver Ewoud dn på Tripadvisor og gir restauranten fem av fem mulige.

Vosseberg understreker at restauranten også har et seriøst tilbud av vegetarretter:

– Jeg elsker frukt, grønnsaker og poteter – og liker å jobbe med det.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!


Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.