NTB

Guvernøren i Kharkiv fylke opplyser at mer enn 4000 personer nå har lagt på flukt fra sine hjem i ulike steder i fylket.

Det ukrainske militæret gjør hva de kan for å holde frontlinjen, sier Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj i en uttalelse søndag.

– Til sammen 4073 personer har evakuert, skriver guvernør Oleh Synjehubov i Kharkiv fylke i sosiale medier.

– Byen Vovtsjansk angripes konstant. Alt i byen ødelegges, sier en politibetjent som jobber med evakuering i en landsby i nærheten av Vovtsjansk.

Fra den russiske byen Belgorod rapporteres det om et ukrainsk angrep som har ført til at en tietasjes boligblokk har kollapset. 15 personer var fanget under restene av bygningen, men er nå evakuert, ifølge lokale medier.

Fredag startet Russland en bakkeoffensiv i Kharkiv fylke som ligger helt øst i landet. Siden da har russiske styrker gjort små fremskritt innover i fylket. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over fem byer langs grensen. Også da ble flere evakuert, mange av dem eldre.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.