NTB

Donald Trump avviser at hans motstander i den republikanske nominasjonsstriden, Nikki Haley, vurderes som hans visepresidentkandidat.

Det var nettstedet Axios som lørdag meldte om den angivelige vurderingen.

– Nikki Haley er ikke til vurdering for visepresidentposten, men jeg ønsker henne alt godt, skrev Trump i en melding på sin egen sosiale nettplattform Truth Social.

Axios skrev at Trump kunne velge å stille til valg sammen med Haley dersom han var overbevist om at hun kan hjelpe ham med å oppnå en ny presidentperiode.

Haley var USAs FN-ambassadør fra 2017 til 2018, i perioden da Donald Trump var president. Hun har forsøkt å bli republikanernes presidentkandidat, men har ligget langt bak Donald Trump på meningsmålingene. Haley er den første kvinnen som har vunnet et republikansk primærvalg.

Haley var under sin presidentvalgkamp kritisk til Trump. Hun har blant annet satt spørsmålstegn ved hans kognitive evner og tatt til orde for at presidentkandidater over 75 år bør testes. Hun har også sagt at Trump har vært for ettergivende overfor Kina, Nord-Korea og Russland.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.