NTB

FNs sikkerhetsråd krever øyeblikkelig og uavhengig gransking etter funn av massegraver ved flere sykehus på Gazastripen.

Sikkerhetsrådets medlemmer gir uttrykk for «dyp bekymring over rapportene om funn av massegraver i og rundt Nasser- og Shifa-sykehuset i Gaza, der flere hundre lik, blant dem kvinner, barn og gamle, var gravlagt».

Sikkerhetsrådet understreker at de skyldige bak eventuelle brudd på krigens folkerett må stilles til ansvar og krever at etterforskere «gis uhindret tilgang» til alle steder der det er funnet massegraver slik at det umiddelbart kan gjennomføres «uavhengige, grundige, omfattende, transparente og upartiske undersøkelser».

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.