Etter å ha fått februarvedtaket erklært ulovlig av Statsforvalteren, så krever FrP nå full stans av flyktninger til Drammen, uansett vestlig eller ikke-vestlig.

– Siden staten ikke tillater Drammen å bosette de flyktningene vi mener vi kan bosette, så mener Frp at vi må slutte å bosette flyktninger. Neste år kommer derfor Frp til å kreve null flyktninger, og det forventer vi å få flertall for, skriver Jon Helgheim (FrP) på Facebook.

Flertallspartiene i Drammen pekte på situasjonen i Ukraina, og at det var krig i Norges nærområder da de stemte i februar. I tillegg uttalte Helgheim at ukrainere var enklere å bosette enn en del andre flyktninger, skriver NRK.

Jon Helgheim: – Vanlige folk begynner å merke at integreringsproblemene brer om seg

Flere statsråder kom på banen etter at Drammen kommune valgte å følge FrPs forslag om å kun tillate vestlige flyktninger til, deriblant regjeringssjef Jonas Gahr Støre. Statsforvalteren avgjorde så at vedtaket var ulovlig. Det reagerte Helgheim kraftig på.

– Jeg er helt uenig i vedtaket, men ikke overrasket. Det må være vanskelig å komme til en annen konklusjon etter at statsministeren la sterke føringer for at vedtaket i Drammen var ulovlig. Det var en blemme, sa Helgheim.

FrP hadde i går gruppestyremøte, og har bestemt seg for å gå med på å ta imot 125 flyktninger i år, mot at det blir null neste år.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.