Medlemmer av det britiske parlamenter vil tirsdag bli informert om et massivt datainnbrudd som involverer Forsvarsdepartementet (MoD), og som er rettet mot tjenestepersonell.

Dette melder Sky News.

Etterforskningen skal ikke ha vist at noen data har blitt stjålet. Den britiske regjeringen vil ikke navngi landet som er involvert, men Sky News forstår at dette er Kina.

Den kinesiske staten skal være anklaget for to eller tre forsøk på å hacke ansatte i forsvarsdepartementet – inkludert personell.

Cyberangrepet var rettet mot et lønnssystem med nåværende tjenestepersonell og noen veteraner. Det er i stor grad navn og bankopplysninger som er blitt eksponert.

Heldigvis for de ansatte vil alle lønninger bli utbetalt denne måneden  MoD håper at tjenestegjørende personell ikke vil være bekymret for sin sikkerhet. De vil få råd og støtte i morgen, og de vil bli tatt hånd om.

MoD har jobbet intenst i flere dager for å forstå omfanget av hackingen, etter at den ble oppdaget.

Samtidig er Kinas president Xi Jinping på besøk i Paris, og skal videre besøke Serbia og Ungarn. Xi har ingen planer om å besøke Storbritannia.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.