AstraZeneca har innrømmet at deres covid-vaksine Covishield, kan forårsake blodpropp og lavt antall blodplater.

Distribuert i 150 land

Covishield ble utviklet av den britisk-svenske legemiddelgiganten AstraZeneca i samarbeid med Oxford University i Storbritannia og produsert av Serum Institute of India. Vaksinen ble distribuert i mer enn 150 land, blant dem Storbritannia og India.

Noen av studiene som ble gjennomført under pandemien, viste at vaksinen ga 60 til 80 prosent beskyttelse mot koronaviruset.

I eftertid har forskning vist at Covishield kan føre til at mennesker utvikler blodpropp, noe som kan få dødelig utfall.

Britisk gruppesøksmål

I et gruppesøksmål anlagt i Storbritannia ble det hevdet at vaksinen førte til dødsfall og alvorlige skader, og rundt 50 ofre krevde erstatning på opptil 100 millioner pund.

En av klagerne hevdet at vaksinen påførte ham blodpropp og permanent hjerneskade som gjorde at han ikke kunne arbeide.

Stegvise innrømmelser

AstraZeneca har bestridt påstandene, men har nu for første gang innrømmet i et rettsdokument at vaksinen «i svært sjeldne tilfeller kan forårsake TTS» – trombose med trombocytopeni-syndrom som kjennetegnes av blodpropp og lavt antall blodplater.

– Det innrømmes at AZ-vaksinen i svært sjeldne tilfeller kan forårsake TTS. Årsaksmekanismen er ikke kjent, sa selskapet i rettsdokumentene i februar. Videre kan TTS også oppstå i fravær av AZ-vaksinen (eller en hvilken som helst vaksine). Årsakssammenhengen i hvert enkelt tilfelle vil være et spørsmål for ekspertbevis, skriver The Telegraph.

AstraZenecas innrømmelse strider med at selskapet i 2023 insisterte på at det «ikke ville akseptere at TTS er forårsaket av vaksinen på generisk nivå».

WHO bekrefter

Verdens helseorganisasjon har bekreftet at Covishield kan ha livstruende bivirkninger: 

– En svært sjelden bivirkning kalt trombose med trombocytopenisyndrom, som involverer uvanlige og alvorlige blodproppshendelser forbundet med lavt antall blodplater, er blitt rapportert efter vaksinasjon med denne vaksinen.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.