Statsminister Jonas Gahr Støre mener det er viktig at folk i Norge tar høyere utdanning.

Støre snakket til et fullsatt auditorium med økonomi- og administrasjonsstudenter på Oslo Met tirsdag.

Kritikken mot Støre i valgkamper har gjerne gått ut på at han mangler troverdighet og appell som leder for et sosialdemokratisk parti, med sin familieformue, vestkanttilhørighet og bakgrunn fra et eliteuniversitet i Frankrike., skriver Dagsavisen.

– Jeg har blitt valgt av Ap til å være utenriksminister, partileder og statsminister. Styrken ved Ap er at alle ikke er som meg, eller som Raymond. Partiet viser bredden i folket. Og hvis det er en som ser betydningen av å gjøre kunnskap tilgjengelig for alle, så er det Raymond Johansen, sier statsministeren, og viser til at den tidligere byrådslederen var rørlegger, og oppvokst på Tveita i Oslo.

Selv studerte han tidlig på 1980-tallet statsvitenskap med spesialisering i økonomisk historie ved eliteuniversitetet Science Po i Paris.

Angrende Ap-velgere med brutal dom over Støre & co.

«Professor» Støres forelesning på OsloMet handlet om hvordan han som statsminister ser på et Norge mange tiår fram i tid, med tanke på arbeid, økonomi, grønt skifte og befolkningssammensetning. Han pekte på at i 2060 vil Norge ha minst 6 millioner innbyggere, men at det da vil være flere eldre og færre i arbeid.

– Dette er en riktig utvikling, at man gjør kunnskap tilgjengelig for alle. Jeg har tro på at vi som sosialdemokrati ikke skal frykte at folk får kunnskap til å utføre jobbene sine, og til å ta informerte valg når de stemmer. Hvis vi skulle være inne på tanken at vi ikke vil gi folk utdanning fordi det skulle være negativt for partiet, da har ikke partiet livets rett. Siden 1980 og fram til i dag har vi gått fram 100.000 til 300.000 studenter. Det tyder på at det moderne sosialdemokratiet og andre partier ser betydningen av kunnskap, sa Støre.

Statsministeren mener alle investeringer i kunnskap er riktige.

– De kaster av seg både for mennesker, for økonomi og for samfunn, sa Støre, og framhevet verdien av at høyere utdanning i Norge er gratis.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.