Forrige ukes våridyll ble brått avbrutt da det begynte å snø i Lier, og natt til mandag ble det målt rekordlave temperaturer i Drammen.

På målestasjonen på Berskog ble det natt til mandag målt 4,2 minusgrader.

– Det har aldri blitt målt så lav temperatur så sent på våren på Berskog som i natt, sier klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt til Drammens Tidende.

26. april i 2016 ble det til sammenligning målt 3,3 minusgrader på Berskog, som for øvrig bare har målinger tilbake til 2004.

Selv om klimaforskeren konstaterer at over fire kuldegrader i april er kaldt, forteller han at det egentlig ikke er oppsiktsvekkende.

– Det er absolutt kaldt for årstiden, men det har vært kaldere før, så det er ingen grunn til avlyse den globale oppvarmingen, sier han.

Mamen sier til VG, som omtalte rekordmålingen først, at det 29. april 1886 ble det målt 5,5 minusgrader på Observatoriet i Oslo, og Tryvannshøgda hadde minusgrader både 28. april 1973 og 25. april 1985.

Prognosene til klimaforskeren viser at det fortsatt blir kaldt i tiden fremover, muligens enda kaldere natt til tirsdag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.