For første gang er det målt under 30 minusgrader på en offisiell værstasjon i Oslo. Den nye kulderekorden er på 31,1 blå grader.

Rekordene er ikke fra sentrum, men fra Bjørnholt i Nordmarka. Der ble det først satt Oslo-rekord i timen mellom 21 og 22, da det ble målt 29,3 kuldegrader, skriver NTB.

Deretter fulgte en ny rekord på minus 30,3 i timen fra 23 og fram til midnatt. Seinere på natta ble det enda kaldere. Mellom 2 og 3 ble det målt 30,9 minusgrader, mens det timen etter hadde krøpet ned i 31,1.

Det er ny rekord for Oslo kommune. Før denne sprengkulda var rekorden på 28,8 minusgrader fra 2011.

Selv om det er en ny Oslo-rekord, er det altså ikke de værstasjonene Oslo-folk flest forholder seg til. Rekorden for Oslo by er på 26 minusgrader fra januar 1942.

Så kaldt er det ikke blitt i byen foreløpig. Kaldest i Oslo by det siste døgnet er værstasjonen på Bygdøy, som har målt 23 minusgrader.

Den laveste temperaturen som er registrert på Blindern, som er den mest brukte målestasjonen i Oslo, er 22,4 minusgrader.

Tusener var uten strøm på Romerike

Tusener av abonnenter var uten strøm på Romerike natt til lørdag. Det er ned mot 30 minusgrader.

NRK skriver at det største strømbruddet var i Ullensaker. Der var det 23,9 minusgrader i 2-tida. Andre steder på Romerike er det kaldere, som på Årnes der det er målt 31,4 minusgrader.

Ifølge NRK var 2300 strømkunder uten strøm på det meste. I 5.30-tida viser kartet til nettselskapet Elvia at 554 kunder rundt Nannestad er berørt.

På Østlandet er det gått ut advarsel om at det kan være glatt på veiene, fordi det er så kaldt at salt ikke biter på isen, mens sanden det strøs med blåser vekk.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.